Wilfred Road

Bournemouth

Two storey extension to period house and large two storey self-contained annex.

We were appointed to produce a modern annex building connected to and in visual contrast to the main house.  The house is extended to provide additional bedroom and study accommodation and attached to the annex with a glazed link.  The annex is designed to be light and open utilising high level glazing through slots into the living area.  A bedroom with ensuite is on the first floor with juliet balcony overlooking the garden.  A games room is provided within the link building to serve the whole house.  The construction is of a highly insulated timber frame, with environmental features such as photo voltaic roof panels and grey water recycling.  It was awarded planning approval in 2018.