Chine Walk

West Parley

Look Architecture was appointed to design a large new build house.   The existing chalet bungalow was replaced on the site as it wasn’t cost effective to modify, and the orientation didn’t relate very well to the rear garden.  The new property is designed as curved form to follow the radiused corner plot it occupies.

The new house has a high specification and features local Purbeck stone, black Larch timber boarding and coloured render.  The accommodation has a large kitchen, dining and living room area with a curved galleried landing and bridge link, to serve four large first floor bedrooms.   The Purbeck stone chimney features within the vaulted ceiling area of the living room.

The front and rear canopies project and provide shelter for main access and outdoor entertaining at the rear.  The gardens are to be professionally landscaped to complement the house design.

Planning approval was granted in July 2021 and construction commenced on site in November 2021.